TERTEMİZ YARINLAR  OKULLARDAN BAŞLAR PROJESİ

TERTEMİZ YARINLAR OKULLARDAN BAŞLAR PROJESİ

Okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve ortaöğretim okullarının tümünü kapsayan en kapsamlı temizlik ve hijyen projesi olan “Tertemiz Yarınlar Okullardan Başlar” Projesi okullarda, temizlik ve hijyen odağında kültürel dönüşüm yaratmaya dayalı farkındalık geliştirerek, “yaparak ve yaşayarak öğrenme ilkesi” doğrultusunda sosyal sorumluluk projelerini “iyi uygulamalar” yoluyla hayata geçirmek stratejisi üzerine tasarlanmıştır.

16.02.2024 27

 

YARIŞMANIN HEDEFLERİ

Eğitim yoluyla, çocukluk çağından itibaren temizlik ve hijyen alışkanlıklarının kazandırılarak okul çevresine yayılımını sağlamak, davranış değişikliğiyle de kültürel dönüşümü başlatmak hedeflenmiştir. Yarışma hedefine bağlı olarak; 

·        Okullarda, temizlik ve hijyen odağında farkındalık geliştirmek,

·        Proje amacı doğrultusunda öğretmenlerimizi teşvik ederek yaratıcılıklarını geliştirmek,

·        Yaparak ve yaşayarak öğrenme ilkesi doğrultusunda sosyal sorumluluk kampanyaları geliştirmek,

·        Geliştirilen sosyal sorumluluk kampanyalarını birer iyi uygulama örneği olarak yaygınlaştırmak öncelikli adımlar olarak belirlenmiştir.

 

YARIŞMANIN KAPSAMI

 

Yarışma, 2023-2024 eğitim öğretim yılında tüm ülke genelinde resmî okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve ortaöğretim kademelerinde görev yapan öğretmenlerin temizlik ve hijyen temalı uygulamalarını kapsamaktadır.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

meb_iys_dosyalar/68/06/767067/dosyalar/2024_02/16095508_tertemizyarinlar.docx

Kaynak: https://www.meb.gov.tr/tertemizyarinlarokullardanbaslar/haber/28085/tr